Category General

Maria, la Padrina. Qui ens ha portat fins aquí.

D’ençà que es tenen records, Casa Marxant sempre ha servit menjars i ofert llit als visitants que hi han fet parada.

Molt abans que se’n digués fonda, els pares i padrins de Maria, obrien les portes de casa Marxant als forasters i comerciants que visitaven Tabescent. Aquests sempre trobaven a la casa un llit i un àpat calent abans de prosseguir el seu viatge muntanya a munt, o de tornada a les valls i ciutats.

Fonda Marxant

Ja amb 7 anys, just en temps de postguerra, la Maria ja ajudava a la seva mare a la cuina preparant el trinxat, l’escudella o el confitat de "Tocino" que servien als hostes que en aquells temps freqüentaven la Fonda; veïns de Narra, famílies i refugiats jueus que fugien del nazisme creuant el Port de Tavascan des de França, i algun comerciant mig perdut…

Més tard, empresaris i comerciants tèxtils de Barcelona arribaven a la Fonda per passar uns dies a la muntanya. Eren els inicis d’un turisme encara molt incipient.

Hotel Marxant Retrats-3-812
Hotel Marxant Ext-1

Hotel Marxant

Ben entrats els anys 50, Un curtcircuit crema la Fonda i la família es trasllada a viure en un garatge. Aquí s’ubicarà el futur Hotel Marxant, en l’edifici actual on som ara.

Coincidint amb els inicis de la construcció de la central hidroelèctrica, el pare de la Maria fa el canvi de Fonda a Hotel. Són els anys daurats. La construcció de la central porta milers de treballadors a la vall i la carretera arriba al poble!

Amb la carretera, poc a poc el turisme arriba definitivament al poble i l’Hotel passa a rebre visitants i turistes coma principals clients. Els esports d’aventura i el senderisme són ara el motiu de visita.

En aquestes darreres dècades, el Ricard, el fill petit de la Maria ha estat al capdavant del negoci. Renovant totes les habitacions i modernitzant l’hotel fins a trobar-lo tal i com és a dia d’avui. Sense la seva dedicació Casa Marxant no seria avui el que és.

El 2021, comença un nou cicle

Avui, l’Hotel el gestiona el Jan, nét de la Maria i fill de Ricard.

Amb tot el llegat i la tradició que ha vist i heretat de la seva padrina, té la missió de portar Casa Marxant de ple al segle XXI. Una nova web, nova imatge corporativa i nova proposta gastronòmica són els elements clau més destacats per aquest nou cicle.

Apostant per un tracte proper i exclusiu, en Jan i el seu equip fan de l’estada a l’hotel tota una experiència.

Hotel Marxant Plats-29
Hotel Marxant Retrats-9
Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *