Category General
Duilio i Barbara

Maria, la Padrina. Qui ens ha portat fins aquí.

D’ençà que es tenen records, Casa Marxant sempre ha servit menjars i ofert llit als visitants que hi han fet parada.

Molt abans que se’n digués fonda, els pares i padrins de Maria, obrien les portes de casa Marxant als forasters i comerciants que visitaven Tabescent. Aquests sempre trobaven a la casa un llit i un àpat calent abans de prosseguir el seu viatge muntanya a munt, o de tornada a les valls i ciutats.

Fonda Marxant

Ja amb 7 anys, just en temps de postguerra, la Maria ja ajudava a la seva mare a la cuina preparant el trinxat, l’escudella o el confitat de "Tocino" que servien als hostes que en aquells temps freqüentaven la Fonda; veïns de Narra, famílies i refugiats jueus que fugien del nazisme creuant el Port de Tavascan des de França, i algun comerciant mig perdut…

Més tard, empresaris i comerciants tèxtils de Barcelona arribaven a la Fonda per passar uns dies a la muntanya. Eren els inicis d’un turisme encara molt incipient.

Hotel Marxant Retrats-3-812
Hotel Marxant Ext-1

Hotel Marxant

Ben entrats els anys 50, Un curtcircuit crema la Fonda i la família es trasllada a viure en un garatge. Aquí s’ubicarà el futur Hotel Marxant, en l’edifici actual on som ara.

Coincidint amb els inicis de la construcció de la central hidroelèctrica, el pare de la Maria fa el canvi de Fonda a Hotel. Són els anys daurats. La construcció de la central porta milers de treballadors a la vall i la carretera arriba al poble!

Amb la carretera, poc a poc el turisme arriba definitivament al poble i l’Hotel passa a rebre visitants i turistes coma principals clients. Els esports d’aventura i el senderisme són ara el motiu de visita.

En aquestes darreres dècades, el Ricard, el fill petit de la Maria ha estat al capdavant del negoci. Renovant totes les habitacions i modernitzant l’hotel fins a trobar-lo tal i com és a dia d’avui. Sense la seva dedicació Casa Marxant no seria avui el que és.

El 2023, comença una nova etapa

Som Duilio, argentí de Mar de Plata i Barbara, catalana de Valldoreix. Som una parella enamorada del pirineu de Lleida i especialment de Tavascan, a la Vall de Cardós. Portem vivint en aquest paradisíac paisatge amb els nostres tres fills ja fa més de 10 anys i aquest any hem decidit embarcar-nos a la missió de portar l'explotació de l'Hotel Marxant.

Barbara, durant tots aquests anys que viu al Pirineu, ha estat treballant sempre a les cuines de restaurants de la vall i aprenent la manera de cuinar de l'alta muntanya i Duilio ha estat treballant per a l'ajuntament i fent treballs personals en diversos negocis d'hostaleria.

El nou Hotel Marxant, us ofereix l'experiència de poder gaudir d'aquestes espectaculars muntanyes ja sigui amb activitats de treking, esquí, culturals, aventureres o activitats més relaxades i poder degustar els plats més carismàtics al restaurant amb un àpat casolà i de proximitat amb productes de la zona, per poder acabar el dia descansant a les nostres àmplies i confortables habitacions, tant si és en una habitació estàndard, amb terrassa o Junior Suites.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 + ten =