Tu hotel de montaña en Tavascan
Category General

El poble de Tavascan t’acull en una estada de somni

Al final, sota els ports. És la descripció més gràfica d’on s’ubica Tavascan, el nostre poble i petit paradís. A la capçalera de la Vall de Cardós, a la confluència de les valls de Lladorre i Tavascan que baixen dels ports fronterers, es troba el poble de muntanya de Tavascan, dins el municipi de Lladorre.

Amb carrers costeruts i cases de pedra i pissarra, Tavascan és encara essència de la vida a muntanya, on les estacions de l’any marquen el ritme del pas del temps i el clima ho condiciona pràcticament tot.

El poble i les valls de Tavascan i Lladorre s’han consolidat en les darreres dècades com a destinació de turisme familiar i de muntanya. Una destinació turística sostenible, que des de l’hotel volem seguir potenciant. Doncs els entorns naturals són el principal tresor i el major reclam per la gent que ens visita.

La Vall de Lladorre

A la dreta del pic de Caubo s’ubica la Vall de Lladorre, amb els grans atractius del Pla de Boavi i del llac de Certascan i de Naorte. En aquesta vall també hi trobarem l’únic cim de 3000 metres accessible des de la Vall de Cardós, el Sotllo!

Destaca també la vall de Broate i els llacs d’origen glacial de Romero.

Hotel Marxant Poble Entorn-3
Hotel Marxant Poble Entorn-48

La Vall de Tavascan

A l’esquerra del Caubo hi trobem la Vall de Tavascan, amb l’estació d’esquí de La Pleta com a final de la carretera. En aquesta vall trobarem paisatges d’alta muntanya tant espectaculars com els del Montroig, estany del Port i Mariola o la pleta de Guerosos.

Hi destaca el conjunt de bordes de Noarre.

El municipi de Lladorre

Situat al bell mig del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el municipi de Lladorre, format pels pobles de Tavascan, Boldís Jussà, Boldís Sobirà, Lleret, Aineto i Lladorre és una mostra perfecte de pobles de muntanya amb importants vestigis històrics i un notori patrimoni arquitectònic. Bones mostres en són l’església de Sant Pere amb la seva capella romànica a Bòlids Jussà que data del segle XII, l’església de Sant fruitós a Boldís Sobirà del segle XVIII amb el retaule barroc original i la petita joia del temple romànic d’una sola nau de Sant Romà a Aineto del segle XII.

Tampoc podem oblidar el que avui ja és una icona del poble de Tavascan, i possiblement la construcció més fotografiada del municipi, el pont medieval del segle XIII, que fins el 1960 era l’únic pont per creuar el riu de Tavascan i unia unia la vila amb el raval.

Hotel Marxant Poble Entorn-28

La central subterrània de Tavascan

I ja que parlem de riu i de Tavascan cal fer esment a la important central hidroelèctrica subterrània. Durant la dècada dels 50, es va iniciar la construcció de la central hidroelèctrica de Tavascan, una obra de dimensions colossals que va durar fins a l’any 1974, data de la seva inauguració. El conjunt es troba dins d’una caverna de 500 metres de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón.

Una de les seves singularitats és que és reversible, de dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat, i durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder reutilitzar l’aigua com a font d’energia. Una impressionant obra d’enginyeria visitable tots els dies de l’any de manera concertada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

uno + 6 =