Maria, la Padrina. Qui ens ha portat fins aquí…

D’ençà que té records, Casa Marxant sempre ha servit menjars i ofert llit als visitants que hi han fet parada.

Fonda Marxant

Ja amb 7 anys, just en temps de postguerra, la Maria ja ajudava a la seva mare a la cuina preparant el trinxat, l’escudella o el confitat de “tocino” que servien als hostes que en aquells temps frequentaven la Fonda; veïns de Noarre, famílies i refugiats jueus que fugien del nazisme creuant el Port de Tavascan des de França, i algun comerciant mig perdut…

Més tard, empresaris i comerciants tèxtils de Barcelona arribaven a la Fonda per passar uns dies a la muntanya. Éren els inicis d’un turisme encara molt incipient.

historia-hotel-marxant_1
Hotel Marxant Retrats-14-1080
Duilio i Barbara

Hotel Marxant

Ben entrats els anys 50, Un curtcircuit crema la Fonda i la família es trasllada a viure en un garatge. Aquí s’ubicarà el futur Hotel Marxant, en l’edifici actual on som ara.

Coincidint amb els inicis de la construcció de la central hidroelèctrica, el pare de la Maria fa el canvi de Fonda a Hotel. Són els anys daurats. La construcció de la central porta milers de treballadors a la vall i la carretera arriba al poble!

Amb la carretera, poc a poc el turisme arriba definitivament al poble i l’Hotel passa a rebre visitants i turistes coma principals clients. Els esports d’aventura i el senderisme són ara el motiu de visita.

En aquestes darreres dècades, el Ricard, el fill petit de la Maria ha estat al capdavant del negoci. Renovant totes les habitacions i modernitzant l’hotel fins a trobar-lo tal i com és a dia d’avui. Sense la seva dedicació Casa Marxant no seria avui el que és.

Apostant per un tracte proper i exclusiu, fa de l’estada a l’hotel tota una experiència.

Som Duilio, argentí de Mar de Plata i Barbara, catalana de Valldoreix. Som una parella enamorada del pirineu de Lleida i especialment de Tavascan a la Vall de Cardós.

Portem vivint en aquest paradisíac paisatge amb els nostres tres fills ja fa més de 10 anys i aquest any hem decidit embarcar-nos en la missió de portar l'explotació de l'Hotel Marxant.

logo-hotel-marxant-tavascan_vertical_brown