Els temps de la Padrina

Des dels inicis a casa Marxant sempre s’ha cuinat i servit menjars. Una cuina de muntanya lligada fortament a les condicions difícils del territori. Però al mateix temps una cuina de producte bo, de temporada i humil.

Ja quan casa Marxant era Fonda hi havia tradició de fogons. En aquella època, sempre hi podies trobar trinxat de col i patata de l'hort de casa, escudella, conill amb bolets,  arrossos i fideus a la cassola, confitat de “tocino” fet amb costella i botifarra i envasat amb pots de vidre cobert d’oli...

Cuina pallaresa i de muntanya autèntica.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Jan Farrús, l’arribada de la 4ª generació

Amb l’arribada del Jan, una nova generació agafa la responsabilitat del negoci familiar. Format al CETT de Barcelona, aviat veu que necessita més cuina i menys llibres i comença el seu aprenentatge i formació en diferents restaurants del País Basc amb estrella Michelin.

Torna a Barcelona per començar ja a treballar com a cuiner i ho fa en restaurants gastronomics tambe amb estrella fins arribar a un dels seus objectius com a profesional que ere el treballar amb el conegut chef Juan Roca al seu restaurant de Barcelona. Consolida el seu aprenentatge i comença a assumir responsabilitats dins de les cuines per on passar. Segueix la seva carrera, ja com a Xef, passant per l’Hotel Ars, Eivissa, Andorra etc.

Un accident molt greu de surf el fa replantejar-se les coses. Deixa la cuina temporalment i se’n va a Australia i al sud est asiàtic a viatjar durant mes d'un any. Aquest viatge marcarà gastronòmicament al Jan i li aportarà noves visions en la seva cuina.

Amb tot aquest bagatge, torna al Pallars amb la missió de fer-se càrrec del negoci familiar, actualitzant-ne la cuina i oferint un menú on primi el producte de qualitat i de proximitat combinat amb les receptes i plats de tota la vida, amb les tècniques culinàries més actuals i de vanguarda.